Leef ! Nico de boskabouter. (2024)

Leef alsof het je laatste dag is.

Wat zou je doen en met wie zou je zijn als het je laatste dag is ?

We leven het leven een soms een tikkeltje onbewust , of druk ik me nu te voorzichtig uit ?Ook al weten we allemaal dat we ieder moment dood kunnen gaan ,we zijn er niet mee bezig totdat we ergens in het leven een flinke kopstoot krijgen en als we daarvan bekomen zijn ons misschien realiseren dat het verstandig is het leven niet al te makkelijk voor lief te nemen.

Na het incasseren van een paar kopstoten, ik ben er inmiddels best goed in zeg ik zelf, besef ik dat het Nu gebeuren moet en heeft een gevoel van FOMO (angst om iets te missen ) me beslopen .Het broertje YOLO (je leeft maar 1 keer ) is aan me voorbij gegaan omdat ik vermoed dat het eventueel best wel zou kunnen zijn dat ik wederom voor een volgende keer aarde aangemeld word en dan waarschijnlijk niet al te zachtzinnig terug geknikkerd ga worden om te herstellen wat ik in dit leven misschien niet zo handig heb gedaan. Iets met Karma ?

Afijn leef alsof het mijn laatste dag is.1 van de mensen waar mee ik zou willen zijn op die dag is mijn DJ kind, dus waarom wachten tot de laatste dag om iets met hem te doen.Het valt me altijd lastig om Nee te zeggen als hij weer eens een supergoed voorstel heeft ter dagbesteding van mamma.

Sinds ik geholpen ben door wat fysieke probleempjes waardoor ik nu dagdiensten draai en ook de weekenden vrij heb ligt zijn wereld weer open! Mam heb je wat te doen was de vraag.Nee nog niet ,antwoord ik, want ? Ik voel een vlaag van FOMO opkomen want wie weet wat hij voor : ik wil het niet missen leuks bedacht heeft.

Zo zitten we samen in de weer behoorlijk afgeladen auto. Op weg naar zijn kidzz dj optreden. Deze keer is het optreden op een tuinfeest van een pannenkoeken restaurant.Het is een lekker eindje rijden maar daar aangekomen is het 1 groot feest en dat maakt veel goed.Overal kinderen die pannenkoeken zitten te eten of aan het spelen of aan het dansen zijn. Ik kijk mijn ogen uit en mijn oog valt op de kleding van het personeel.Ze dragen rode t-shirts met daarop een tuinkabouter. Nu had ik afgelopen week een teambuilding en toen kwam het gesprek op werkkleding en dat dat eigenlijk wel heel makkelijk zou kunnen zijn. Nooit meer nadenken wat je aandoet , altijd hetzelfde ,altijd goed.Maar het moet niet zo ń zorgkleding/ziekenhuis pakkie zijn vinden we.Nu loop ik zelf op het werk al geregeld met Mickey mousse t-shirts maar het kan natuurlijk altijd leuker.

Rode tuinkabouter T-shirts dus ! Ik haast me naar een stalletje waar er een aantal ophangen. Helaas zijn het allemaal kindermaatjes en die heb ik al heel lang niet meer. Maar als ik toch terugkom op deze aarde weet dat als je een huilend en dreinend kind ziet staan voor een stalletje met rode kabouters t-shirts dat ik het ben ,gewoon laten janken dus.Het DJ kind is ondertussen lekker aan het werk , hij maakt de kinderen helemaal gek, wat een jaloers makende energie heeft die jongen toch!totdat opeens een speciale gast het podium opgehesen word. Het is Nico de boskabouter.Mijn adoratie groeit nog een beetje, de leukerd staat onbeholpen te dansen en te zwaaien.Toch jammer van het t-shirt..

Als we na afloop een lekkere pannenkoek gegeten hebben blijk je punten te krijgen door de gerechtjes die je eet en daarmee voor spullen te kunnen sparen van Nico.Hij heeft een uitgebreide spullenboelwinkel waarin sokken, bekers en dergelijke te koop zijn voor punten maar ook voor centjes. Het is allemaal met Nico zelf erop , te schattig te lief ! Maar ook hier geen grote mensen t-shirts. We trekken echter de stoute schoenen maar weer eens aan, de bediening is vreselijk aardig en we leggen uit dat ik met kindjes werk en dat ik heel graag zo ń leuk t-shirt wil kopen.De jongen zegt in eerste instantie dat het niet kan maar gaat het toch vragen waarop hij met het zelfde antwoord terug komt.Ik zag dat ik het begrijp maar wel heel erg jammer vind.De jongen vraagt of we nog een toetje willen en ja een ijsje gaat er altijd in, niet zo goed voor de cellen maar ja..Yolo of het zou ook zo maar kunnen dat ik in het volgend leven met een forse lactose intolerantie de buik uit kom. IJsje ?NU ,ja graag.

Als hij terugkomt heeft hij naast de ijsjes echter een heugelijke mededeling ,ik mag toch een T-shirt kopen. Ik zeg dat ik het super vind. Er blijken 3 soorten te zijn 1 Nico zit bij een kampvuurtje, dat is mijn favoriet , 1 ben ik vergeten oepsie, en 1 Nico zien we van een afstand ,loopt in zijn blootje in een vijvertje .Zal je zien dat jij die bloterd krijgt zegt mijn DJ zoon met vooruitziende blik. Oei kan ik die dan wel aan op het werk vraag ik me af, je mag immers niet veel meer, en een blote Nico ,er zou zich zomaar iemand aan kunnen storen.

De jongen komt er aan en jawel hoor geen Nico bij het kampvuur maar Nico in zijn zwempak, zo bloot is hij van dichtbij dus ook weer niet. We kopen er ook nog bijpassende Nico paddenstoel sokken . Ik app mijn collega ś : ik heb nieuwe werkkleding gekocht #blij.Er komen wat tranen met tuiten lachende smileys als reactie.

Vandaag mocht ik weer werken en natuurlijk heb ik ik hem gelijk aangetrokken: mijn nieuwe mooie rode Nicodeboskabouterwerk-t shirt.(hoeveel scrabble punten zijn dat?) want je weet maar nooit hé.

Leef alsof het je laatste dag is.

Liefs Brigitte

Ps :de kinderen vonden de boskabouter leuk, de collega ś waren mogelijk misschien iet wat jaloers .Mijn beurt om tranen met tuiten te lachen.

Leef ! Nico de boskabouter. (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6327

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.