Tyres: is de Netflix-show gebaseerd op het leven van Shane Gillis? - Nieuws (2024)

Tyres: is de Netflix-show gebaseerd op het leven van Shane Gillis? - Nieuws (1)

‘Tires’, mede gecreëerd door Shane Gillis, Steven Gerben en John McKeever, draait om Valley Forge Automotive Center en de levens van zijn werknemers. In de Netflix-werkkomedie ziet Shane, een medewerker die dol is op brouwerijen, grapjes maken en op een gemakkelijke manier werken, tot grote ergernis van zijn neef, die de winkel beheert. Samen met een kleurrijke cast van personages moet Shane omgaan met de dagelijkse verveling en uitdagingen van het runnen van een lokaal bedrijf, terwijl hij uiteindelijk een grotere rol speelt in de winstgevendheid ervan. De authentieke weergave van hilarische alledaagse ellende, gecombineerd met een interessante botsing van persoonlijkheden, benadrukt de aantrekkingskracht van de show als ontspannen horloge. Deze verfrissende aard kan ook leiden tot vragen over het feit dat de show gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Tyres begon als pilot-aflevering op YouTube

Voordat ‘Tires’ door Netflix werd overgenomen, werkten Shane Gillis, Steven Gerben en John McKeever aan een pilot-aflevering en uploadden deze naar YouTube. Hun werk kreeg grote waardering van fans die schreeuwden om een ​​volledige serie. Toch leek het project jarenlang buitenspel te staan, ondanks dat veel netwerken interesse toonden. De pilot-aflevering bevatte veel van dezelfde personages als de Netflix-show en werd op dezelfde locatie gefilmd. De naam van de winkel werd veranderd van Tyres Etc (echte naam van het bedrijf) in Valley Forge Automotive Center. Hoewel het verhaal en de karakters van ‘Tires’ fictief zijn, ontlenen ze authenticiteit aan de acteurs die voor de meeste scènes improviseren.

Tyres: is de Netflix-show gebaseerd op het leven van Shane Gillis? - Nieuws (2)

De makers achter de show kenden het potentieel ervan en hielden door de jaren heen de hoop levend dat er een complete show zou worden gemaakt. 'Er is nog veel profiel over', zei John McKeever in 2020 podcast toen hem werd gevraagd naar het vooruitzicht om van ‘Tires’ een volledige serie te maken. “Het is net als The Office in de zin dat dit ding zoveel seizoenen kan doorgaan, en we elk personage dat we hebben gemaakt in iets anders kunnen opnemen.” Deze aanpak van de co-creator benadrukt het creatieve en open karakter van de show. De persoonlijkheid van de personages en hun acties, hoewel geschetst in het script, waren grotendeels afhankelijk van de acteurs achter hen.

Shane Gillis portretteert het karakter van Shane en geeft openlijk toe dat het personage zelf de komiek is. Hij wordt in een komisch format op de werkplek geplaatst en communiceert vrijelijk met andere persoonlijkheden om hem heen. Komieken en toneelartiesten leveren daarom de grootste bijdrage aan de afleveringen van de show. Hun samenspel met elkaar geeft vorm aan elke scène en dynamiek. Over de personages in de bovengenoemde podcast zei McKeever: “Al deze mensen bestaan ​​in het ‘Tires’-universum omdat het zo bevorderlijk is voor dat soort humor; het is allemaal improvisatie.”

McKeever sprak ook over het format van de show dat past als medium voor alle betrokken creatieven, waardoor flexibiliteit en verandering mogelijk is. “Tires is een beter voertuig voor de acteurs, Tyres is een beter voertuig voor jou, een beter voertuig voor iedereen. Denk erover na Het kantoor En Parken en recreatie , waar je negen seizoenen lang al deze geweldige nieuwe mensen ziet opduiken, zoals woah, dat is een geweldig nieuw personage. Uit de gedachten van de mede-maker is het duidelijk dat de show andere komedies op de werkplek, zoals ‘The Office’ en ‘Parks and Recreation’ als inspiratiebronnen beschouwt. Net als zijn voorgangers is ‘Tires’ een komedie op de werkplek die wordt aangedreven door de eigenzinnige en herkenbare karakters en de humor die je in het dagelijks leven tegenkomt.

Een van de meest invloedrijke komedies op de werkplek van de 21e eeuw is ‘The Office’. Oorspronkelijk een Britse serie gemaakt door Ricky Gervais en Stephen Merchant, werd deze aangepast in een Amerikaanse versie en werd het een cultureel fenomeen. Het succes maakte de weg vrij voor andere komedies op de werkplek, zoals 'Parks and Recreation' en 'Tires'. Komedies op de werkplek blijven resoneren met het publiek omdat ze de dagelijkse ervaringen van een groot deel van de mensen weerspiegelen. Ze bieden een humoristische ontsnapping aan de stress van het echte werk, terwijl ze vaak commentaar geven op de absurditeiten en uitdagingen van het professionele leven.

De interacties en relaties tussen de personages bepalen voor een groot deel de humor en de emotionele betrokkenheid, waardoor een gevoel van vertrouwdheid en investering ontstaat. ‘Tires’ speelt zich af en is opgenomen in de thuisstaat Pennsylvania van Shane Gillis. Als stand-upcomedian heeft Gillis op verschillende locaties in Pennsylvania opgetreden, waardoor hij meer inzicht heeft gekregen in lokale subculturen, klanten en zakelijke praktijken. Hoewel ‘Tires’ een fictiewerk is, is de komedie herkenbaar en keihard dankzij factoren als de betrokkenheid van stand-upstrips, creatieve flexibiliteit, improvisatie en een comedy-format op de werkplek geïnspireerd door ‘The Office’.

Tyres: is de Netflix-show gebaseerd op het leven van Shane Gillis? - Nieuws (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6262

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.